Семінар “Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи”

6 березня 2024 р. викладачі кафедри та студенти бакалаврського (ДО-31) та магістерського рівнів (ДОм -11) взяли участь у семінарі “Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи”, організованому Національним університетом «Запорізька політехніка». Метою заходу було ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у дотриманні академічної доброчесності, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту. В умовах сучасності дана тема є дуже важливою, а також актуальною, оскільки стрімкий розвиток ШІ та його активне використання викликають певні складнощі у створенні унікального продукту. Щиро вдячні доповідачам за цікавий та корисний матеріал.
Доповідачі:
Віктор ГРЕШТА, ректор НУ «Запорізька політехніка;
Юлія ГРИШИНА, народна депутатка України 9-го скликання, д. юр. н., Голова Підкомітету з питань вищої освіти Комітету з освіти, науки та інновацій Верховної Ради України;
Андрій БУТЕНКО, к.іст.н., голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
Михайло ВИННИЦЬКИЙ, Ph.D., заступник міністра освіти і науки України.
Іван НАЗАРОВ, д. юр. н., професор, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
Володимир БАХРУШИН, д.ф.-м. н., професор НУ «Запорізька політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти.
Євген НІКОЛАЄВ, директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка
Руслан КУЛИКОВСЬКИЙ, к.т.н., доцент, проректор з НПР та ППР НУ «Запорізька політехніка»