Впровадження професійного стандарту «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти»

Упродовж лютого – березня 2023 року Міністерством освіти і науки України спільно з державною установою «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з видавництвом «Ранок» було проведено онлайн-навчання для підготовки тренерів з підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо впровадження професійного стандарту «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти». До програми підготовки тренерів було залучено представників закладів вищої освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти, к

ерівників ЗДО, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників з різних регіонів України. В онлайн-навчанні також взяла участь доцентка кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти ПНУ Матішак Маріанна Василівна.
Програма навчання передбачала підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності педагогічних працівників галузі дошкільної освіти, виокремлення організаційних умов та шляхів імплементації Професійного стандарту в практичну діяльність на локальних рівнях освіти, зокрема регіональному, місцевому, на рівні закладу дошкільної освіти та на особистісному рівні.
Модератори онлайн-зустрічей та спікери представили зміст і особливості формування загальних та професійних компетентностей керівників ЗДО, окреслили сутність професійних функцій керівників та специфіку їх реалізації в сучасних ЗДО в умовах воєнного часу. Процес навчання проходив у позитивній теплій атмосфері з активним залученням слухачів до діалогу, взаємодії, обміну ідеями та досвідом.