Особливості навчального року за умов воєнного стану

28 вересня 2022 року на  Педагогічному факультеті було проведено інструктаж з техніки безпеки  зі студентами 1 курсу всіх спеціальностей факультету (Початкова освіта, Дошкільна освіта, Соціальна робота та Соціальна педагогіка)

Інструктаж проводив запрошений  на зустріч провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника –  Лобанов С.І. за модерації заходу заступником декана з навчально-організаційної роботи – Дідух І.Я.

Сьогодні всі учасники освітнього процесу більш, ніж будь-коли раніше, потребують психологічної підтримки і допомоги, а також чітких рекомендацій стосовно правил поведінки та дотримання техніки безпеки у надзвичайних ситуаціях. Запорукою збереження самовладання є в тому числі наявність знань, вміння їх застосувати. і бути готовими до зустрічі з можливими небезпеками в умовах воєнного стану.

Захід проводився в аудиторіях факультету, з тренувальними елементами порядку дій при проведенні евакуації, використанням засобів та демонстрацією прийомів індивідуального захисту.  А також студентів ознайомлено з напрямами роботи навчально-виробничої лабораторії (організація та науково-методичне забезпечення просвітницької та профілактичної роботи зі  студентами, інформаційне забезпечення, психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу і психологічні консультації для студентів).

Студенти отримали вичерпні відповіді на питання та  практичні поради з вироблення механізму самозахисту  за обговорюваною проблематикою та схвально оцінили корисність отриманої інформації.