Викладачі та здобувачі спеціальностей 012 Дошкільна освіта (ОС бакалавр – магістр) та 016 Спеціальна освіта (ОС магістр) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника обговорили актуальні питання запровадження послуги раннього втручання в Україні та регіоні з Тетяною Бойчак

22. травня 2024 викладачі та здобувачі спеціальностей 012 Дошкільна освіта (ОС бакалавр – магістр) та 016 Спеціальна освіта (ОС магістр) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника обговорили актуальні питання запровадження послуги раннього втручання в Україні та регіоні з Тетяною Бойчак, логопедом (терапевт мови та мовлення) відділення катамнестичного спостереження та реабілітаційно-відновного лікування дітей КНП « ІФ ОПЦ ОР ». Було відзначено, що означена послуга забезпечується мультидисциплінарною командою фахівців та поєднує медичну, психологічну, соціальну та педагогічну складові; є сімейноорієнтованою і спрямованою на розвиток дитини в природному середовищі; передбачає раннє виявлення, діагностику, психолого-педагогічний та корекційно – розвитковий супровід, підтримку батьків.

У процесі зустрічі визначили позитивні сторони зарубіжних систем раннього втручання, ознайомилися з підходами, моделями та порядком надання ПРВ. Тетяна Бойчак поділилася досвідом роботи відділення катамнестичного спостереження та реабілітаційно-відновного лікування дітей КНП « ІФ ОПЦ ОР » в м. Івано-Франківську.